Viorel Badea – Senator si Presedinte PNL Diaspora

M-am nascut la Craiova.

Am copilarit si m-am bucurat de rudele si de prietenii mei intr-o vreme in care, asa cu spune Marin Sorescu, viata era mai tacticoasa simai personala. Sunt un tip extrovertit (uneori chiar exagerat), imi place simplitatea si detest ipocrizia. Sunt botezat in religia crestina si ii sunt recunoscator Domnului pentru toate cele care mi-au fost harazite. Imi respect parintii, imi ajut prietenii, imi ignor neprietenii si ma indrept usor, usor spre vesnicie. Si toate acestea alaturi de cea mai binecuvantata intamplare a vietii mele: familia mea.

Scoala.

Ca baietii, mai soft. Abia la liceu (“Elena Cuza” din Craiova) m-am ambitionat si, manat de curiozitatea de “a emigra otzara” am castigat olimpiada nationala la limba latina (sic) si am participat la Olimpiada Internationala de Limba Latina din Arpino (Italia). Mai apoi, Facultatea de Litere din Bucuresti, Liga Studentilor – Piata Universitatii, “Jos Iliescu !”, “Jos Roman !”. Tot atunci l-am cunoscut pe Parintele Constantin Voicescu, cel care m-a adus de la intuneric la lumina.

Institutiile.

Mai intai am fost profesor de italiana la Scoala 80 din Capitala. Apoi, din binecuvantate pricini financiare, am facut consultanta in afaceri pentru companii din Italia si, in paralel am colaborat la Comisia pentru Cultura si Culte de la Camera Deputatilor. Debutul in politica a fost in 1999, atunci cand, fara a face parte din vreun partid politic, am fost chemat sa coordonez politicile guvernamentale pentru romanii de pretutindeni. Atunci a fost creat primul departament pentru romanii din intreaga lume.

Viorel Badea – Senator si Presedinte PNL Diaspora

Senator de diaspora; români de pretutindeni; PNL Diaspora; Viorel Badea; candidat diaspora;

× Cu ce va putem ajuta?