Sectiunea de Noutati

Sanatate in 3 pasi

Sanatate in 3 pasi

Pentru a avea o dantura sanatoasa si frumoasa, trebuie sa urmam 3 pasi importanti. Astfel, vei avea intotdeauna o igiena dentara corecta in cel mai eficient mod.

Pasul 1: Periajul dentar
Stim cu toti ca aceasta este metoda pricipala si obligatorie de a curata dintii. Astfel, elimini depozitele de mancare ramase si masezi gingiile.
Periuta ta de dinti trebuie sa aiba peri medii, cu care trebuie sa cureti fiecare dinte, miscarea corecta fiind dinspre gingie inspre dinti.
Pasta de dinti folosita nu trebuie sa fie de un anumit tip sau sa apartina unui anume brand. Important este sa se potriveasca nevoilor tale. De exemplu: in cazul unei boli parodontale sau a unei hipersensibilitati dentinare, se pot alterna pastele de dinti normale cu cele necesare afectiunii, astfel: poti folosi dimineata o pasta normala si seara pe cea cu indicatie speciala sau 2 saptamani un tip de pasta de dinti iar urmatoarele 2 saptamani pe cea speciala.
Periajul dentar se efectueaza de la aparitia primului dinte (de la aproximativ 6 luni) chiar daca acesta nu a iesit complet.

Pasul 2: Folosirea apei de gura
Imbunatateste-ti igiena dentara cu apa de gura. Aceasta metoda ajutatoare completeaza periajul si improspateaza respiratia.
Previne aparitia cariilor, protejeaza cavitatea bucala si consolideaza smaltul dintilor.
Avantajul apei de gura este ca ajunge in unele locuri ale gurii, unde periuta nu poate ajunge.
In general exista trei tipuri de apa de gura:
Apa de gura cosmetica – combate respiratia urat mirositoare, improspateaza gura, mascheaza mirosurile grele si lasa dintii curati. Rareori, au puterea de a “lupta” cu bacteriile si cu placa. Asadar, nu protejeaza dintii impotriva cariilor.
Apa de gura antiseptica – pe langa improspatarea gurii, aceasta combate placa si protejeaza dintii impotriva cariilor.
Apa de gura cu fluorura – destinata persoanelor cu nevoi speciale (sensibilitate si carii).

Pasul 3: Folosirea atei dentare
Prin folosirea atei dentare este inlaturata placa dentara existenta intre dinti si de-a lungul gingiilor.
Curata suprafata dintilor si controleaza respiratia urat mirositoare.
Foloseste-o cel putin o data pe zi, dupa ce te-ai spalat pe dinti.

× Cu ce va putem ajuta?