PRF Duo

labelprf_500Folosirea A-PRF si i-PRF (Platelet Rich Fibrin= trombocite bogate în fibrina) constituie o  tehnica de avangarda in domeniul medicinei dentare, ce aduce beneficii semnificative tratamentelor de natura chiurgicala (implanturi dentare, sinus lift, extractii dentare, tratamentul parodontozei, aditii osoase etc.).

Membrana PRF este o matrice autologa (din grecescul autos = care provine din corp, care nu provine din exterior) de fibrina bogata in leucocite, trombocite si factori de crestere, obtinut dintr-o proba de sange a pacientului, recoltata in timpul procedurii chirurgicale dentare. Proba de sange a pacientului este centrifugata in cabinet, utilizand un dispozitiv special de centrifugare, acest procedeu permitand obtinerea printr-un proces fiziologic a unui concentrate de trombocite.

PRF (Platelet Rich Fibrin = trombocite bogate în fibrina) mai poate fi considerata un concentrat de trombocite cu o valoare imunologica ridicata ce incorporeaza, sub forma unei membrane de fibrina, toate elementele dintr-o proba de 10 ml de sange implicate in raspunsul imun si vindecare.

banniere_duo_500

Aplicabilitatea membranei PRF in chirurgia dentara este foarte extinsa, aducand avantaje majore interventiilor de implanturi dentare, sinus lift, extractii dentare, tratamentul parodontozei si contribuind semnificativ la vindecarea post-tratament.

Pentru implanturi dentare: inserarea imediat post-extractional a unui implant combina vindecarea post-extractionala cu faza de osteointegrare a implantului. In plus, limiteaza resorbtia osoasa si reduce riscul aparitiei perforarilor vestibulare si dehiscentelor.

Pentru interventiile de sinus lift (ridicare de sinus): densitatea si rezistenta PRF (din punct de vedere mecanic si chimic) pot ajuta structurarea grefei osoase, mai ales in cazurile zonelor protejate precum sinusul maxilar.

In cadrul parodontologiei, implantologiei si chirurgiei maxilo-faciale, agregatele trombocitare joaca rolul de agenti biologici ce asigura legatura dintre diferitele componente osoase sau legatura cu grefa gingivala. De asemenea, acestea actioneaza si ca un gel protector al zonei operate, asemanator lipiciului autolog pe baza de fibrina utilizat in trecut, unde fibrinogenul era activat prin actiunea calciului si trombinei.

Combinate cu materiale de aditie, fragmentele de PRF atrag celulele mezenchimale si ajuta la neovascularizare. Acest fapt explica osificarea rapida a grefei. Concentratia ridicata de citokine plasmatice si fibrina, exercita un efect osteogen asupra celulelor progenice iar concentratia leucocitelor continute in PRF garanteaza actiunea imuna, ce faciliteaza succesul grefelor intinse.

Pentru vindecarea postoperatorie a tesuturilor. Beneficiile utilizarii sub forma de membrane a PRF se refera la protejarea plagii fata de factorii externi, constituind o matrice ce ajuta la vindecarea rapida a marginilor incizale. In general, folosirea in cadrul tratamentelor chirurgicale dentare a membrane PRF furnizeaza o reducere perceptibila a timpului de vindecare a tesuturilor superficiale.

× Cu ce va putem ajuta?