Implant dentar Galati - Implantologie Galati

Implanturi de calitate - Dentist Galati. Programari la telefon: 0746 114 739

Ce sunt implanturile dentare?

IMPLANTUL DENTAR este o radacina artificiala ancorata chirurgical in os pentru a sustine o coroana dentara sau o proteza. In cele mai multe cazuri, aceasta radacina artificiala este reprezentata de un surub din titan special, tratat pe suprafata sa cu substante capabile sa induca prinderea ferma in oasele maxilare. Pe parcursul catorva luni, suprafata surubului fuzioneaza cu osul dumneavoastra, formandu-se astfel o fundatie puternica pentru ancorarea unei coroane, punti sau proteze totale.

Inlocuirea unui singur dinte

In cazul pierderii unui dinte,solutia clasica de inlocuire a acestuia implica sacrificarea a doi dinti, de cele mai multe ori sanatosi.Experienta clinica ne arata ca,din pacate in aceasta situatie avem de-aface in cele mai multe cazuri cu adolescenti sau adulti tineri.Neprotezarea imediata a acestei situatii, din considerente mai mult sau mai putin obiective, conduce la resorbtie osoasa(topirea osului), dintii vecini inclinandu-se spre locul de unde s-a facut extractia, rezultand spatieri inestetice, dezechilibre ale muscaturii cu consecinte dezastruoase in timp pentru articulatia-temporo-mandibulara, dar si ‘dezgoliri’ ale radacinilor celor doi dinti. In cazul in care pacientul opteaza pentru inlocuirea dintelui prin implant dentar, acesta va fi inserat in os sub anestezie locala. Daca dintele este in regiunea frontala, in aceeasi sedinta pacientului i se va aplica si o coroana provizorie pentru a nu-l priva de aspectul fizionomic, coroana ce va fi inlocuita cu o coroana de portelan total fizionomica dupa perioada de osteointegrare.

Pacientul va avea o senzatie de confort total, fizionomia va fi perfecta, iar osul va fi mentinut pe pozitie in jurul implantului pentru tot restul vietii (sub punte, osul isi continua procesul de resorbtie acolo unde lipseste radacina).

Realizarea unei structuri de ancorare solide in os prezinta o multitudine de avantaje:

  •    – Eliminarea protezelor mobile
  •    – Reface in totalitate estetica
  •    – Nu sacrifica dintii vecini, deoarece nu mai e nevoie de slefuirea, imbracarea acestora pentru sustinerea puntilor dentare

Ce implica tratamentul prin implant dentar?

Se incepe printr-o examinare generala radiologica (radiografie panoramica) si/sau TOMOGRAFIE DENTARA cu ajutorul tomografului dentar.

Procedura se desfasoara de obicei sub anestezie locala. Se practica o mica taietura in gingie, aceasta fiind data la o parte pentru a expune osul in care se va fora alveola unde se va insuruba implantul. Procedura se repeta in functie de numarul implantelor ce vor fi inserate (plasate) in os si totul se va termina cu o sutura (cusatura) a gingiei incizate.

Urmeaza perioada de vindecare in os a implantului ce variaza intre 3 si 6 luni, de obicei. Dupa aceasta perioada, se practica o mica incizie circulara in gingie in dreptul implantului, se ataseaza bontul protetic si pe baza amprentelor se confectioneaza coroana, puntea sau proteza, in functie de caz.Pe perioada vindecarii pacientul beneficiaza de o lucrare provizorie.

Procedura in sine pentru plasarea unui implant dentar poate varia intre 30 de minute si 4 ore, in functie de complexitatea cazului.

Postoperator

Majoritatea pacientilor operati declara ca procedura de extractie a dintilor si fenomenele postextractionale au fost mai suparatoare decat cele dupa inserarea implantelor datorita anestezicelor moderne, metodelor de operatie minimal invazive utilizate . In orice caz, discomfortul minim, atunci cand apare va fi stapanit cu ajutorul medicamentelor prescrise. E posibil ca acest mic disconfort sa fie localizat la nivelul gingiilor cusute. Igiena si controalele regulate constituie factori primordiali in vindecarea rapida si fara durere.

Complicatii ce pot aparea

In mod normal, vindecarea implantului se desfasoara fara fenomene zgomotoase.

E bine totusi sa fiti informati si in ceea ce priveste eventualele complicatii.

inflamatia si infectia – apar deobicei la pacientii neglijenti cu igiena orala sau la cei ce continua sa fumeze mult. Gingia este rosie, nu se vindeca, locul este dureros si poate chiar sa apara puroi. Apare riscul osteitei si osteomielitei (infectii ale osului din jurul implantului) si chiar nervii pot fi afectati (uneori permanent). Aceste fenomene nedorite apar si atunci cand dotarea cabinetului este deficitara si forarea in os nu s-a facut cu aparatura dedicata si s-au folosit freze de os uzate care au supraincalzit osul.

respingerea – nu apare de obicei la implanturile de calitate, titaniul dovedindu-si biocompatibilitatea pe parcursul anilor (ortopedie, neurochirurgie, etc). Totusi, atunci cand pacientul opteaza pentru acest tratament la cost derizoriu e foarte probabil ca implantul ales de medic sa fie unul foarte ieftin, realizat din titan industrial si nu medical. Impuritatea titanului si lipsa tratamentelor de suprafata a implantului va conduce in cele mai multe cazuri la respingere, perceptia organismului fiind cea de corp strain.

suprasarcina – apare atunci cand pe implant sau pe grupul de implante actioneaza forte mari, nefiziologice. Acest fenomen are loc atunci cand realizam structuri dentare multiple pe un numar mic de implanturi sau cand realizam extensii la coroana de pe un singur implant. Ca si in natura, ideal ar fi ca implantul sa sustina o singura coroana. La fel de importanta este si echilibrarea lucrarii finale, astfel incat implantul sa nu primeasca forte mai mari decat pot suporta. Toate acestea pot conduce la pierderea sau ruperea implantului. Ruperea poate sa apara si atunci cand, datorita unui os insuficient de lat (gros) nu s-a refacut osul prin augmentare ci s-a ales un implant prea subtire, nepotrivit radacinii inlocuite (implant foarte subtire in regiunea maselelor).

sectionarea nervilor, arterelor sau penetrarea sinusurilor maxilare – accidente rare si nedorite, dar care totusi apar atunci cand reperele anatomice sunt ignorate in lipsa unei examinari radiologice la indemana (tomografia dentara sau macar radiografia panoramica).

pierderi ale osului – pot apare in cazul dintilor naturali (boala parodontala) dar si in jurul implanturilor dentare (intr-un procent mai mic). De aceea, igiena dentara este esentiala in cazul tratamentului prin implant. La fel de importante sunt controalele si examinarile radiologice periodice (din 6 in 6 luni).

Cat costa Implanturile Dentare? Care este pretul tratamentului prin Implant?

Este important sa se inteleaga toate elementele implicate in tratamentul cu implanturi dentare pentru a putea obtine un pret cat mai apropiat de cel real. De aceea, atunci cand vorbim despre un pret pentru implantul dentar este bine sa luam in calcul si:

  • Consultatia de specialitate
  • Augmentarea osoasa – in cazul in care pacientul nu are suficient os in locul de inserare a implantului/implantelor
  • Proceduri de refacere sau repozitionare gingivala – creşterea cantitatii de tesut gingival in vederea acoperirii transplantelor osoase
  • Implantul dentar propriu-zis – pretul acestuia, de cele mai multe ori acopera si manopera chirurgului
  • Costul tratamentelor protetice – in afara de implantul propriu-zis care se plaseaza in os, apar costuri pentru bontul protetic si lucrarea dentara
  • proteza mobila fixata pe implanturi dentare prin sistem “bara cu calareti”

Protezarea mobila pe implanturi (overdenture)

Daca purtati o proteza mobila, stiti probabil cat de greu este sa mananci si sa vorbesti normal. Atunci cand se pierd dintii, osul maxilar incepe sa se resoarba (topeasca). In timp, acest lucru face ca proteza sa se miste si sa devina instabila. Mai rau chiar, la maxilar, sinusurile se dilata marindu-si volumul in detrimentul osului, iar la mandibula exista nervi care pot ajunge pe suprafata osului, sub proteza, masticatia devenind extrem de dureroasa in acest caz.

Din fericire, multe din aceste situatii neplacute sunt rezolvate cu ajutorul doar a 2 sau 4 implanturi dentare (pentru fiecare arcada dentara), deci cu un buget redus din partea pacientului.

Dupa inserarea chirurgicala urmeaza perioada de osteointegrare (de vindecare a implantelor in os), perioada ce poate varia intre 3 si 6 luni in functie de caz, de arcada sau de individ. In aceasta perioada pacientul va purta o proteza provizorie sau chiar vechea proteza reparata.

Odata vindecate, implantele sunt solidarizate intre ele printr-o bara pentru a impiedica proteza sa se balanseze sau sa-si schimbe pozitia. In proteza, tehnicianul dentar va monta niste dispozitive minuscule dar rezistente (numite “calareti”) care se vor clipsa pe bara fixand ferm proteza.

O alta varianta este reprezentata de sistemul bila – capsa, dar ceea ce este important e faptul ca pacientul poate folosi proteza ca si dintii naturali, indepartand-o doar in momentul igienizarii (care implica si igienizarea prin periaj a implanturilor).

Beneficiile aduse de implanturile dentare

Avantajul major al acestui sistem este ca el va prelua presiunea de pe os si de pe nervi. Implantele ajuta de asemenea si la stoparea pierderii de os, ce incepe o data cu caderea dintilor, impiedicand totodata degradarea articulatiilor temporo-mandibulare. Asigurand restaurarile dentare cu implanturi, pot aparea diferente uriase. Veti putea musca si manca normal, veti putea vorbi, rade si veti putea zambi din nou plini de incredere si fara retineri jenante.

MIS – SEVEN

seven-final-drill
Infiintata in anul 1995, MIS implants Technologies Ltd Israel se numara printre liderii globali in dezvoltarea si productia de produse avansate si solutii inovatoare pentru implantologia dentara. Produsele companiei sunt distribuite in peste 60 de tari prin reteaua sa de distributie la nivel mondial.

Miss ImplantsImplantul Seven beneficiaza de o geometrie conica, care ii confera proprietăţi de condensare verticala si laterala. Datorita filetului dublu, SEVEN are o rata de inserare moderata. Acesta este prevazut cu o freza finala sterila de unica folosinta, confectionata din otel inoxidabil, pentru o procedura simpla si sigura, crescand astfel rata de success.
seven-conical-shape
Suprafata implantului este tratata dublu – prin sablare si gravaj acid. Acest tratament mareste suprafata implantelor, creind micro si nanostructuri, in plus eliminand diversi contaminanti ai suprafetei.

Procedura de lifting de sinus

Sinusurile maxilare se afla in spatele obrajilor si deasupra dintilor superiori si posteriori (premolari si molari). In realitate, sinusurile sunt formate din doua componente: prima, este reprezentata de cavitati in osul cranian asemanatoare cu niste compartimente goale. A doua componenta este mucoasa sinuzala care „tapeteaza” peretii cavitatilor sinuzale si care arata ca un balon care se afla in acest spatiu gol. Acest balon se alipeste la peretii spatiului gol. Interiorul balonului este adevaratul sinus. Unele dintre radacinile dintilor naturali superiori se intind in sinusurile maxilare localizate in spatiul dintre balon si peretele osos. Atunci când se extrag acesti dinti superiori, sinusul maxilar si cavitatea alveolara sunt separate adesea doar de un perete subtire.

Implanturile dentare au nevoie de os pentru a le mentine fixate. Atunci când peretele (osos) de sub sinus este foarte subtire, este imposibila introducerea implanturilor dentare. Chirurgul care realizeaza implantul dentar patrunde in sinus prin laterala maxilarului, deasupra locului unde au existat dintii superiori. Membrana sinusala (balonul) este apoi ridicata, iar osul donator este introdus in (spatiul dintre peretele osului si balon) planseul sinusului. Retineti ca planseul (osos) al sinusului este reprezentata de bolta maxilarului superior. Dupa câteva luni de vindecare, noul os devine parte componenta a maxilarului pacientului iar implanturile dentare pot fi introduse si fixate in acest os matur. Grefa de sinus face posibila, odata cu ridicarea membranei sinuzale, introducerea implanturilor dentare la multi pacienti cu aceasta problema.

In timp ce cu ani in urma nu exista nici o alta varianta in afara de purtarea protezelor mobile, acum putem proteza fix prin punti si coroane pe implanturi. Daca exista suficient os intre marginea maxilarului superior si partea inferioara a sinusului pentru fixarea adecvata a osului, augmentarile de sinus si introducerea implantului pot fi realizate uneori ca o singura procedura. Daca nu exista suficient os, augmentarea de sinus va trebuie sa fie realizata prima, apoi grefa va trebui sa se maturizeze câteva luni, in functie de tipul materialului de grefa utilizat. Dupa maturizarea grefei, pot fi pozitionate implanturile.

× Cu ce va putem ajuta?