Coroane integral din Zirconiu

Restaurarea estetica in stomatologie are ca scop imitarea cat mai fidela a dintelui natural. Evolutia tehnologiei nu a ocolit medicina dentara, astfel ca ultima noutate in materie o reprezinta dioxidul de zirconiu, ca suport pentru lucrarile protetice ceramice.

Tendinta in clinicile din vestul Europei, in ultimii ani este de inlocuire a  coaroanelor clasice, metalo-ceramice, cu coroane de ceramica pe suport de zirconiu.

Ce proprietati are dioxidul de zirconiu?

Dioxidul de zirconiu este un material foarte dur, de culoarea dintelui care, spre deosebire de metal, nu se toarna si nu este prelucrat manual in laborator, ci este frezat computerizat prin tehnologie CAD CAM.

Acest lucru permite o mare precizie si o potrivire perfecta pe bontul protetic. Pe acest schelet se picteaza manual ceramica de catre un tehnician ceramist.  Coroanele din ceramica pe  zirconiu sunt mai usoare decat cele pe suport metalic, deci acomodarea cu noile lucrari protetice se realizeaza mult mai repede. Acest lucru este foarte important in special in cazul puntilor dentare cu multe elemente.

Nu exista pacienti alergici la acest material, coroana pe suport de zirconiu fiind biocompatibila si bioinerta. Datorita complexitatii, realizarea unei coroane de zirconiu-ceramica dureaza ceva mai mult decat una metalo-ceramica, insa permite o reabilitare perfecta si obtinerea efectului maxim de naturalete.

01-coroane-zirconiu

coroane-ceramica-15 avantaje pentru a alege coroane pe zirconiu

  • – Coroana ceramica pe zirconiu este perfect biocompatibila,  nu provoaca nici un fel de alergie
  • – Coroana pe zirconiu este translucida, lumina trecand prin coroana intocmai ca prin dintele natural, fiind astfel cel mai recomandata varianta din punct de vedere estetic
  • – Coroana pe zirconiu are o foarte mica afinitate la placa bacteriana
  • – Precizia lucrarii ceramice pe zirconiu este garantata de realizarea structuri interne de catre computer prin taierea dintr-un bloc solid de dioxid de zirconiu, frezarea  computerizata a coroanei CAD CAM
  • – Oxidul de zirconiu este un material extrem de rezistent, utilizat si in medicina generala de exemplus pentru proteze de sold.
× Cu ce va putem ajuta?